Красимир Дачев

Красимир Дачев е роден на 22 февруари 1950 г. в Свищов. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“. През 1985 година специализира „Американско право и правни институции“ в Залцбург, Австрия. От 1978 до 1989 e главен юрист в Националния Комитет за космически изследвания и ръководител на Национална космическа програма.

Професионалната му кариера започва през 1977г. В периода от 1990 до 1997г. Красимир Дачев е шеф „Корпоративни финанси“ в „Международна банка за търговия и развитие“ и консултант на „Нестле“ – Швейцария, „Американ Експрес“ – САЩ, „Американ Игъл Корпорейшън“ – САЩ, „СРС“ – САЩ. През 1997г. Той създава „Група технология на металите „Ангел Балевски“ Холдинг АД, обединявайки в нея редица производствени предприятия от металообработващата индустрия. През ноември 2004г. Става заместник председател на Българската търговско промишлена палата. Като представител на БТПП участва в комисии и работни групи към Министерството на финансите и Министерството на иканомиката на България. От февруари 2018г. Е член на работна група на високо равнище „Индустрия 2030“ към ЕК.

С Решение на Общински съвет – Свищов е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов© 2022 Фондация Атанас Буров
Социални мрежи

Да съхрани идеите и делото на Атанас Буров за изграждане на демократична българска държава и просперираща икономика, основана на модерна финансова система и свободно движение на капитали и да ги предаде на младото поколение на България.

Да открива и поощрява таланти в областта на банкирането и икономиката сред професионалните среди и младото поколение, което се подготвя в икономическите университети на страната.