Лятно училище

От 28 август до 3 септември 2022г. в Учебния център на НАП в гр. Банкя се проведе двадесетото Лятно училище на фондация „Атанас Буров“. Основна тема на тазгодишното Лятно училище беше анализ на финансови отчети на публични компании, като акцентите в него бяха насочени към практически анализ на публични компании и работа с информационни приложения, инвестиционна етика, корпоративно управление и професионални сертификационни програми.

Участниците в училището бяха поставени пред задачи с практически характер и имаха възможност да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип.

За лектори и ментори в лятното училище бяха поканени инвестиционни професионалисти с богат опит в сферата на инвестициите, капиталовите пазари. Управителният съвет на фондацията благодари на академичния ръководител – г-жа Красимира Паунина и на целия екип – Георги Български, Иван Такев, Ивайло Пенев, Тихомир Каунджиев, Николай Василев, Джулия Кацарова, Даниел Дончев и Мехмед Дикме за високия професионализъм и работата им с участниците в Лятното училище. Управителният съвет на фондацията изказва специални благодарности на г-н Симеон Саакскобурготски за неговата мотивационна реч, която силно впечатли младите хора.© 2022 Фондация Атанас Буров
Социални мрежи

Да съхрани идеите и делото на Атанас Буров за изграждане на демократична българска държава и просперираща икономика, основана на модерна финансова система и свободно движение на капитали и да ги предаде на младото поколение на България.

Да открива и поощрява таланти в областта на банкирането и икономиката сред професионалните среди и младото поколение, което се подготвя в икономическите университети на страната.