Призове „Буров“

Традиционната церемония на фондация „Атанас Буров“ за връчване на призове „Буров“ за банково и индустриално управление се проведе на 30 януари – рожденият ден на патрона на фондацията. Настоятелите на фондацията и носителите на приз гласуваха и избраха за носител на приз „Буров“ за банково управление г-жа Цветанка Минчева – главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.
Носителят на приз „Буров“ за индустриално управление е г-н Станко Станков – собственик, изпълнителен директор, председател на Съвета на Директорите на „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс Груп“. Наградите бяха връчени от г-н Васил Велев – председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България и носител на приз „Буров“ за индустриално управление и г-н Дамян Дамянов – член на Управителния съвет на фондация „Атанас Буров“.© 2022 Фондация Атанас Буров
Социални мрежи

Да съхрани идеите и делото на Атанас Буров за изграждане на демократична българска държава и просперираща икономика, основана на модерна финансова система и свободно движение на капитали и да ги предаде на младото поколение на България.

Да открива и поощрява таланти в областта на банкирането и икономиката сред професионалните среди и младото поколение, което се подготвя в икономическите университети на страната.